Kurací steak plnený špenátom a syrom .

 

Suroviny    :   kuracie prsia  160 gr

                       čerstvý špenát  cca 5 lístkov

                       niva, alebo gryuere  syr   / min.50 % tuku

                       olivový olej

 

Postup     :  kuracie prsia jemne naklepeme pod fóliou

                     do stredu vložíme umyté špenátové listky a na ne položíme na drobno rozdrobený syr.

                     Mäso preložíme a jemne na okrajoch spojíme tlakom prstov.

                     Na olivovom oleji pri teplote max.90 st.  mäso z jednej strany pod pokrievkou jemne opečieme až kým na povrchu sa neurobí "mliečny "                      povlak .                                 Vtedy sa už spojili obidve plochy mäsa.

                    Takto pripravený steak vložíme do sáčku a zavákuujeme.

                    Varíme pri teplote 72   st  /  22 min.

Podávame s cestovinou , alebo zemiakmi

Doporučené omáčky   - syrová, jemná cesnaková, rizlingovo-vínová