Jednoduchý postup prípravy steaku z lososa technológiou Sous Vide  :

                                                             vákuovanie      -      varenie       -     servírovanie.

                                                      Vyžaduje minimálnu prípravu,  výsledok varenia je ale  kulinársky.

 

       

                              

  1. Vákuovanie – Steak lososa zavákuujeme v potravinovom vrecku.  Pretože Sous vide varenie prebieha vo vlastnej šťave,  zosilňuje sa prirodzená chuť suroviny.  Surovina sa len minimálne korení a solí . / Pri príprave lososa môžeme vložiť plátok citróna, minimum kôpru  /.        Keď chceme nechať vyniknúť prirodzenú chuť mäsa, nesolíme a nekoreníme vôbec.
  2. Varenie  – Vrecko s lososom vložime do vodného kúpeľa, ktorého nastavená  teplota  sa  presne automaticky udržuje. Po dobu varenia  všetky nutričné hodnoty jedla zostávajú zachovalé, nevznikajú žiadne škodlivé spáleniny. / Pri varení tradičným spôsobom vznikajú spáleniny, ktoré zaťažujú trávenie, alebo môžu oslabovať imunitu.
  3. Servírovanie– Veľa jedál mä delikátnu chuť  hneď keď sa vyberú z vrecka . Lososový steak pre získanie jemnej karamelizovanej chutí na konci prípravy môžeme krátku dobu / 10-15 sek./ opiecť v oleji. Podávame  napr. s vínovou omáčkou, alebo bylinkovým dresingom.

 

                                      Váha mäsa : steak váhy 200 gr/20 mm                   Teplota vody  55 st.C                Doba varenia  15 minút