Hovädzia roštenka na portskom víne

                                                                               vákuovanie      -      varenie       -     servírovanie.

                                                                  Vyžaduje minimálnu prípravu,  výsledok varenia je veľmi lahodná chuť mäsa.

 

  
 

                              

  1. Vákuovanie – Roštenku  zavákuujeme v potravinovom vrecku.  Necháme vyniknúť prirodzenú chuť mäsa, preto ju nesolíme ani nekoreníme.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  
  2. Varenie – Vrecko s roštenkou ponoríme do vodného kúpeľa,  ktorého nastavená  teplota  sa  presne automaticky udržuje. Po dobu  varenia  všetky nutričné hodnoty jedla zostávajú zachovalé, nevznikajú žiadne škodlivé spáleniny. / Pri varení tradičným spôsobom vznikajú spáleniny, ktoré zaťažujú trávenie, alebo môžu oslabovať imunitu.                                                                                                                                                                                                                                                           
  3. Servírovanie– Mäso má  delikátnu chuť  hneď keď sa vyberie z vrecka . Roštenkový steak  pre získanie jemnej karamelizovanej chutí na konci prípravy krátku dobu / 10-15 sek./ opečieme na oleji. Podávame  napr. s omáčkou z portského vína.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Váha mäsa : steak váhy 235 gr. / 20 mm                Teplota vody  65 st.C - medium                Doba varenia  22 minút